2 februari 2017

Al maanden lees ik op verschillende blogs dat ze gestopt zijn met de pil. Hierdoor ging ik nadenken en ik ging mij erin verdiepen. Want is de pil nou echt zo slecht voor je? Mijn besluit om te stoppen met de pil speelde al langer af in mij hoofd, maar ik had het lef niet om echt daadwerkelijk te stoppen. Toch heb ik de stap genomen en vandaag in dit artikel vertel ik hoe mijn ervaring na één maand is.

Waarom ben ik gestopt met de pil?

Oké laten we bij het begin beginnen, want ik ben natuurlijk niet zomaar gestopt met de pil. Al een tijdje liep ik met een down gevoel rond. Mijn emoties waren oppervlakkig en dat voelde raar. Voorheen heb ik hier nooit iets van gemerkt, maar het begon mij de laatste tijd toch op te vallen dat er iets aan de hand was.

Op Google zocht ik naar ‘stoppen met de pil en de gevolgen daarvan’ en ik las veel positieve berichten, maar ook negatieve en ik wist gewoon niet wat ik moest doen. Het liefste wou ik op dat moment gewoon stoppen, maar iets hield mij tegen. Ook hield het mij tegen dat ik mij menstruatie niet meer kon regelen en dat vond ik niet fijn.

Begin januari had ik mijn stopweek en op zaterdag had ik moeten beginnen met een nieuwe strip, maar ik was er opeens klaar mee. Ik dacht het is nu of nooit en sindsdien ben ik gestopt met de pil.

Merk ik al verschil?

Op het internet had ik allerlei horror verhalen gelezen in de zin van dat mijn haar kon uitvallen, opeens weer een onzuivere huid krijgen en ga zo maar door. Maar de positieve verhalen bleven mij bij. Mensen gingen zich beter voelen, meer zichzelf en bovendien de emoties zouden beter aanvoelen, meer echter.

De eerste twee weken merkte ik eigenlijk vrij weinig, maar in de derde week merkte ik verschil. Of ik geloofde dat ik verschil voelde. Mijn emoties zijn naar mij idee ‘echter’ geworden en ik voel dat ik meer Rosanne ben dan toen ik de pil nog slikte. Dus mijn ervaring tot nu toe is goed. Maar hé, misschien voel ik mij over een maand wel heel anders. Sowieso ga ik jullie op de hoogte houden!

Nu ik dit artikel type moet ik deze week mijn eerste menstruatie krijgen, zonder de pil. Ik had gelezen dat dit wel een paar maanden kon duren voordat het weer op gang komt. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit gaat lopen. Elke maand ga ik ook een update schrijven, zodat als jullie zouden willen stoppen, ook weten hoe dit eventueel zou kunnen verlopen.

Ben jij gestopt met de pil?

 

1 reactie

    2 februari 2017

    Ik hoor hier inderdaad heel veel mensen over! Zelf wil ik niet stoppen met de pil, omdat ik hiervoor altijd zo veel meer last had van mijn menstruatie en dat echt niet weer wil hebben. Soms lag ik de hele dag dubbel van de pijn in mijn bed: niet echt een feestje kan ik je zeggen.
    Toch kan het best kloppen dat je emoties minder ‘heftig’ zijn: dat merk ik bij mezelf ook. Echt zo’n dubbel idee dus.. Ik ben benieuwd hoe het jou gaat bevallen verder!
    Irina onlangs geplaatst…February GoalsMy ProfileLaat een reactie achter

CommentLuv badge