19 september 2016

Lijstjes

Als ik ergens dol op ben, dan is dat wel op lijstjes maken. Elke dag ben ik wel druk in de weer met mijn notitieboekje en schrijf ik alles op wat ik in mijn hoofd heb zitten. En geloof mij dat is heel veel haha! Maar ik vind het vooral heel erg leuk om mijn blogplanning uit te schrijven, ideeën voor mijn blog en YouTube kanaal en ik vind het ook heerlijk om een wishlist te maken. En vandaag vertel ik waarom ik dol ben op lijstjes maken.

Alles wat ik in mijn hoofd heb zitten moet op papier

Dit heb ik heel erg. Soms is het zo druk in mijn hoofd dat ik gewoon niet meer logisch kan nadenken. Op dat moment pak ik mijn notitieboekje erbij en ga ik lekker schrijven. Het moment wanneer alles uit mijn hoofd is, voelt gewoon super goed!

To do lijstjes maken voor de rest van de week

Ik maak altijd een weekplanning van alles wat ik nog moet uitvoeren die week. En dan maak ik daarnaast nog een dagelijkse to do list van wat ik die dag af wil hebben.

Blogplanning maken en uitwerken

Elke maand maak ik een blogplanning en dat is dan meer een richtlijn. Want ik kan wispelturig zijn en het kan zo maar zijn dat ik opeens een idee heb voor een ander artikel en dan past dat niet in mijn blogplanning. Ik vind het heerlijk om een overzichtelijk lijstje te maken, zodat ik weet waar ik aan toe ben.

YouTubeplanning maken en uitwerken

Dit geld ook voor mijn YouTubeplanning. Die maak ik ook maandelijks en daarnaast schrijf ik er ook bij welke video’s ik heb opgenomen en welke video’s ik nog moet bewerken. Ik vind het gewoon heel fijn als ik een overzicht heb haha!

Taken afstrepen

Oeeeeh dit is denk wel het allerleukste. Zodra je een paar taken af heb, mag je lekker aan de gang met een markeerstift. Zelf geef ik de voorkeur aan een gele, omdat die zo lekker fel is haha! Niets is zo fijn dan een taak afstrepen.

Een vol notitieboekje? Dan ga ik weer lekker shoppen!

Als een echte notitieboekje gek, kan ik het niet laten om telkens een nieuw notitieboekje te kopen. En dan is het super leuk als je allerlei verschillende prints heb. Momenteel valt mijn kastje bijna uit elkaar door al mijn notitieboekjes haha, dus ik mag weer een nieuwe kopen als ik er eentje vol heb.

Al mijn ideeën opschrijven

Dit vind ik altijd heel fijn om te doen. Ik denk dat iedereen weleens een goed idee heeft gehad, maar het vergeten was om te noteren. Conclusie de volgende dag heb je geen idee meer wat je idee was. Dit is zooo irritant! Daarom schrijf ik altijd alles op. Of het nou in een notitieboekje of in mijn telefoon is, dat maakt mij niet zoveel uit. Aan het einde van de week zoek al mijn opgeschreven ideeën weer op en schrijf ik netjes onder elkaar. Heerlijk gevoel is dat!

Ben jij ook zo dol op lijstjes maken?

 

 

2 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge