5 juli 2016

Afvallen

De meeste van jullie weten wel dat ik best wel ben afgevallen door middel van de Weight Watchers. Vorig jaar in november woog ik bijna 90 kilo en dat was voor mij het moment dat ik wou afvallen. Ik voelde mij niet fijn in mijn eigen lichaam en ik wist als ik zo door zou gaan, dat ik niet oud zou worden. Het leek mij daarom leuk om een aantal tips met jullie te delen hoe je gezond kan afvallen. Benieuwd wat mijn tips zijn? Lees dan zeker verder!

Drink veel water

Het is een tip die je waarschijnlijk al regelmatig heb gezien, maar het help echt! Water drinken helpt echt! Je afvalstoffen plas je als het ware uit en bovendien is het ook nog eens goed voor je. Koop een leuk flesje waar je halve liters water mee kan drinken en je hoeft maar vier flesjes op een dag leeg te drinken.

Eet gevarieerd 

Dit is ook echt iets wat helpt met afvallen. Ontbijt eens met kwark, of crackers met kipfilet. Als je elke keer wat anders eet val je daardoor ook af. Het is echt niet zo dat je maar één ding in de week kan eten, maar probeer eens te variëren.

Het is oké om ook lekkere dingen te eten

Als je aan het afvallen bent, ga dan niet denken dat je al die lekkere dingen moet laten staan. Ik eet ook gewoon pizza en drink een wijntje. En ik ga heel graag uiteten. Als ik weet dat ik die avond ongezond ga eten, dan pas ik de rest van de dag mijn eetgedrag aan. Ik probeer dan licht te eten, maar wel voldoende natuurlijk. Bovendien gaat het afvallen een stuk beter als je jezelf weleens trakteert op een lekkere chocoladereep.

Ga niet elke dag op de weegschaal staan

De weegschaal is je beste vriend, maar ook je grootste vijand. Als je elke dag op de weegschaal ga staan en je ziet dat je wat bent aangekomen, dan geeft dat geen leuk gevoel. Kies daarom één dag in de week uit wanneer jij wilt gaan wegen. Ik weeg altijd op woensdagavond na het eten met mijn kleren aan. Zo heb ik een realistisch beeld van hoeveel ik ben afgevallen. Oh en een tip, ga niet op maandag wegen. Als jij je hebt laten gaan in het weekend, dan ga je dat op een maandag terugzien.

Koop geen kant en klare dingen, maar maak het zelf! 

Toen ik net begon met afvallen, kocht ik weleens van die maaltijdsalade’s. Dit heb ik heel even gedaan, toen ik eens ging uitrekenen hoeveel punten er in zo’n salade zitten. Kan je nagaan je mag 30 punten op een dag, een pizza is 25 punten en een maaltijdsalade is 16 punten. Geloof mijn kant en klare maaltijden kunnen er nog zo gezond uitzien, maar je wilt niet weten wat er allemaal in zit. Maak lekker je eigen eten klaar, dan weet je tenminste ook wat er allemaal in zit.

Wees bewust van wat je eet

Het is zo belangrijk dat je bewust ben van wat je eet. Geniet ook echt van je eten en krijg besef van je eten. Dit klinkt misschien heel raar, maar leg je telefoon, laptop, tablet eens weg en laat de tv lekker uit staan. Concentreer je op je eten en je krijgt besef van je eten en je gaat er ook nog eens meer van genieten.

Het is geen diëten, maar een nieuwe leefstijl

Als jij gaat denken dat afvallen diëten is, dan ga je het gegarandeerd niet volhouden. Het moet een nieuwe gewoonte worden om gezond te worden en eigenlijk is het gewoon een nieuwe leefstijl. In het begin kan het weleens moeilijk zijn, dat heb ik zelf ook ondervonden, maar langzaam kruipt je nieuwe leefstijl in je leven en later zal het een gewoonte zijn.

Ga vooral niet minder eten! 

Ga vooral niet denken dat als je wilt gaan afvallen, dat je dan minder moet eten! Dit is zo fout en ook slecht voor je lichaam. Door minder te eten val je misschien wel af, maar dat is van korte duur. Want op een gegeven moment komen die kilo’s gewoon weer gezellig plakken aan je lichaam.

Eet vaker op een dag

Net gaf ik al aan dat het niet goed is als je minder gaat eten op een dag. Teveel eten op een dag is natuurlijk ook niet goed. Maar het is wel heel belangrijk dat je zes a zeven keer op een dag eet. Sowieso mag je niet je ontbijt, lunch en avondeten overslaan. Dit zijn namelijk de belangrijkste maaltijden van de dag. Tussendoor kan je een een appeltje eten bijvoorbeeld of een rijstwafel met kipfilet. Eigenlijk kan je het beste om de twee uur wat eten, zo blijf je namelijk verzadigd.

Ga geen crash dieet volgen, maar doe het op de gezonde manier

Crash diëten zijn not done! Het helpt misschien wel voor een korte periode, maar als je daarna je oude patroon weer gaat oppakken, dan komen al die leuke kilo’s er net zo hard weer aan. Je kan het beter op de gezonde manier doen en in je eigen tempo. Ik heb er een half jaar over gedaan en dat is gewoon goed. Lekker op je gemak afvallen is beter dan alles maar snel te doen.

Dit waren mijn afval tips. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en als je vragen hebt, stel ze dan zeker in de comments of stuur mij een mailtje naar rosannevandierenn@hotmail.com.

Drink jij genoeg op een dag?

5 reacties

  5 juli 2016

  Goede tips! Eigenlijk pas ik veel van deze tips al toe in mijn eigen leven: zoals zoveel mogelijk zelf eten klaarmaken. Maar meer water drinken; daar moet ik nog wel aan werken 🙂  5 juli 2016

  Inderdaad goede tips 😉  5 juli 2016

  Goede tips voor diegene die wilt afvallen!  5 juli 2016

  hele goede en duidelijke tips girl!  5 juli 2016

  Hele goede tips, jij bent goed bezig en je straalt op iedere foto 🙂
  XLaat een reactie achter

CommentLuv badge