3 juni 2016

sfs

Je hebt ongetwijfeld al weer wat festivals en andere feestjes op de planning staan voor deze zomer. Dat betekent korte broekjes, zomerse jurkjes en bikini’s. Een mooi kleurtje is dus een must. Met het weer in Nederland is het helaas vrij lastig om rustig aan een lekker kleurtje op te bouwen. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om snel een kleurtje te krijgen op een veilige manier!

Spray it

Misschien associeer je spray tan in eerste instantie met types uit MTV’s Geordie en Jersey shore, maar als je snel een lekker kleurtje wilt en geen tijd meer hebt om deze rustig op te bouwen, is dit een mooie optie. Je beschadigt je huid namelijk minder dan bij een bezoekje aan de zonnebank. Bovendien voldoen de sprays in Europese salons in tegenstelling tot Amerikaanse salons aan de maximale veiligheidsvoorschriften. Maak er geen gewoonte van, maar voor een keertje is een spray tan een prima oplossing om van die melkflessen onder je jurkje af te komen.

Smeren maar

Heb je geen tijd meer voor een spray tan of bezoekje aan de zonnebank? Ga dan voor een zelfbruinende crème. Deze crèmes bevatten het stofje DHA, wat ervoor zorgt dat je bovenste huidlaag verkleurt. Neem voor het beste effect een douche en scrub alle dode huidcellen weg. Smeer de crème zo gelijkmatig mogelijk op je lichaam en vergeet niet je handen erna goed te wassen om lelijke vlekken te voorkomen. Het is het beste om je na het insmeren nog even een uurtje niet aan te kleden en in de zes uur daarop niet te douchen. Een zelfbruiner hoeft bovendien helemaal niet slecht voor je te zijn. Er bestaan namelijk genoeg merken met natuurlijke zelfbruiners.

Veilig zonnen

Zit het weer een keertje mee en wil je lekker een dagje bakken aan het strand? Voorzie je iPhone of Huawei dan van een goed beschermende iPhone 4s hoesje of waterproof Huawei P8 Lite hoesje en neem hem mee naar het strand! Je legt misschien niet direct de link tussen je telefoon en het krijgen van een kleurtje, maar er bestaan hele handige apps die je helpen niet te verbranden en gelijkmatig bruin te worden. Een voorbeeldje van zo’n app is Sunburn Timer. In de app geef je aan welke kleur je huid heeft en welke factor zonnebrand crème je bij je hebt. De app laat je precies zien hoe lang je in de zon mag liggen voor- en nadat je je hebt ingesmeerd. Handig als je net bent wezen zwemmen en je niet direct weer wilt insmeren. Bovendien geeft de app je een seintje wanneer je moet stoppen of wanneer je je moet insmeren en mocht je toch nog verbranden? Dan vind je verschillende tips over hoe je je verbrande huid moet behandelen om de pijn te verlichten en vervelling te voorkomen. Toch
niet zo’n gek idee dus om je telefoon mee te nemen! Heb je ook gelijk weer een goed excuus om te shoppen, want het hoesje van je telefoon moet natuurlijk wel matchen bij je bikini.

Voor welke manier zou jij gaan als je snel een lekker kleurtje wilt krijgen?

€ 

1 reactie

    5 juni 2016

    Het liefst gewoon in de zon, maar als het even snel moet dan een zelfbruinende créme ♥ xxLaat een reactie achter

CommentLuv badge