19 mei 2016

Blog

Ik werk 40 uur in de week, daarnaast heb ik ook nog een social leven en heb ik een eigen blog en YouTube kanaal. Elke week komen er vijf artikelen online op mijn blog en upload ik daarnaast nog drie video’s in de week. Je kan wel zeggen dat ik het druk heb, maar ik doe het met heel veel liefde. Vandaag ga ik vertellen hoe ik mijn blog combineer met mijn werk.

Notitieboekje

Mijn notitieboekje is heilig. In mijn blog/YouTube boekje schrijf ik al mijn ideeën op en schrijf ik mijn blogartikelen op die ik die maand online wil hebben. Ook schrijf ik al mijn to do lijstjes in op en wat ik vooral belangrijk vind is een wekelijkse planning. Ik schrijf op wat ik die week allemaal gedaan wil hebben en vervolgens plan ik dit over een aantal dagen. Geloof mij, dit brengt zoveel rust in je leven. En doordat ik dit nu al een lange tijd doe, ben ik echt een pro in plannen.

Op mijn vrije dag foto’s maken

Ik werk vijf dagen in de week en op zaterdag en zondag kan ik lekker genieten van mijn weekend. In het weekend maak ik altijd heel veel foto’s, swatches, looks noem maar op en ik doe het allemaal. En als dan ook nog eens de zon schijnt, dan maak je mij helemaal gelukkig. Want de zon betekent mooie foto’s met daglicht. Gelukkig schijnt de zon overdag niet in mijn kamer, want de zon heb ik pas s’avonds. Ideaal licht dus om foto’s te maken en als ik een keer wat ga doen, dan heb ik tenminste genoeg foto’s.

Zondag is blog dag

Op zondag is het standaard blog dag. Op zondag schrijf ik namelijk alle artikelen voor de aankomende week. Dit doe ik zodat ik doordeweeks tijd heb voor andere dingen. Ik probeer altijd om s’ochtends en s’middags productief te zijn, maar om eerlijk te zijn ben ik op mijn best na zes uur s’avonds. Je kan wel zeggen dat ik echt een avondmens ben.

Maandelijkse planning

Als ik iets verschrikkelijk vind, is het wel om inspiratieloos te zijn. Daarom bedenk ik al mijn onderwerpen een maand van tevoren, zo kan ik op deze manier hier en daar weleens wat schuiven. Dit artikel wou ik eigenlijk vorige week al online hebben, maar ik heb het verschoven naar vandaag omdat dat beter uit kwam. Op dit moment heb ik zelfs mijn blog planning voor juni al klaar staan. Heerlijk gevoel geeft dat! Dit doe ik trouwens ook met mijn YouTube kanaal, want op deze manier heb ik overzicht en dat vind ik heel belangrijk.

Plannen

Je hebt net al kunnen lezen dat ik een week van tevoren mijn artikelen schrijf en dat ik werk met een maand planning. Je kan het allemaal wel leuk opschrijven, maar het uitvoeren is natuurlijk belangrijk. Daarom heb ik blog tijd. Ik plan elke dag een uurtje in voor mijn blog, maar op maandag en dinsdag blijft dit een lastig dingetje. Ik werk dan namelijk van 13.00 tot 21.30 uur en s’ochtends doe ik boodschappen en kook ik alvast voor het gezin. Daarom begint mijn blog week meestal op woensdag pas. Dan probeer ik artikels te lezen en te reageren, maar dat blijft weleens lastig. Alsnog is plannen belangrijk voor mij, anders komt er niks van terecht.

En dit is hoe ik bloggen combineer met mijn werk. Werk jij ook met een blog schema?

10 reacties

  19 mei 2016

  Ik vind het knap hoor meid, doe je hartstikke goed!!

  Rosanne

  25 mei 2016

  Aaaw lieffie!  19 mei 2016

  Interessant om te lezen! Ik plan zelf ook altijd voor mijn blog, dat vind ik ook gewoon fijn. Knap trouwens dat je drie video’s online krijgt met een fulltime baan erbij; ik vind het nu met mijn scriptie al een uitdaging om überhaupt een video te krijgen, omdat het editten ook altijd best veel tijd kost. Daar wil ik toch nog effectiever in worden!

  Rosanne

  25 mei 2016

  Soms is het best wel lastig hoor als ik een keertje geen schema heb gemaakt. En als het echt niet wil lukken dan laat ik het gewoon even los.  20 mei 2016

  Heel herkenbaar: ik zet 7 dagen in de week artikelen online, waarvan 2 filmpjes. Daarnaast werk ik zo’n 25 à 35 uur per week, moet 4/5 dagen in de week mijn (eigen) paard verzorgen en aankomend jaar ga ik weer studeren (al zullen mijn werkuren dan dus wel minder worden).
  Al met al is het heel erg druk en moet ik mezelf soms echt pushen om dingen gedaan te krijgen: maar het is het compleet waard.

  Rosanne

  25 mei 2016

  Wauw jeetje jij heb het ook echt druk zeg!  20 mei 2016

  Wauw.. ik had dit dus gewoon zelf geschreven kunnen hebben haha! Ik werk 32 uur in de week en studeer 1 dag in de week HBO Communicatie deeltijd. Ook altijd een overvolle week dus ik herken me ontzettend in jouw verhaal.

  Rosanne

  25 mei 2016

  Haha grappig! Zolang je het allemaal nog overzichtelijk blijft is het goed.  21 mei 2016

  Wat knap dat je al zo ver vooruit hebt gepland! Ik heb geen vaste blog dag, maar lijkt me eigenlijk best handig. ♥ xx

  Rosanne

  25 mei 2016

  Op een gegeven moment zit het in je systeem en dan is het meer een handeling geworden.Laat een reactie achter

CommentLuv badge