28 november 2013


Als ik soms in mijn kast kijk (lees altijd) dan weet ik gewoon niet waar ik moet beginnen. Eens in de zoveel tijd  ruim ik mijn kast weer eens op, maar een paar weken later is het weer een rotzooi. Dat moest maar eens afgelopen zijn! Vooral nu mijn een nieuwe kledingkast aan het maken is meer ruimte voor mij dus haha. Ik wou eerst nog een foto maken van mijn kledingkast op dit moment, maar dat bespaar ik jullie liever. Nou ben ik dus op internet eens gaan speuren voor ideeën om je kast georganiseerd te houden. Nu een paar hele goeie tips gevonden die ik graag met jullie wil delen.

Sorteer op seizoen
Als je een grote kledingkast hebt en niet je zomerkleding of winterkleding naar boven doet zoals ik, dan is het handig om het op seizoen te sorteren. Zo heb ik een laatje waar alleen maar zomershirtjes, broekjes en rokjes inzitten en een la voor lange kleding. Mijn jurkjes en vestjes hang ik altijd op een hangertje. Je kan als je teveel kleren heb ook gewoon de winterkleding ophangen en de zomerkleding naar boven doen bijvoorbeeld. Zo heb je een nog beter overzicht over je kast. 


Juiste kledingstukken
Denk na over wat voor kledingstukken je aan het rek hangt. Hang je je topjes, truien, broeken, jurkjes en vestjes tegelijkertijd aan het rek, dan zal dit er chaotisch uitzien. Zelf hang ik op mijn rek zoals ik net al zei mijn jurkjes, vestjes, en blazers op. Waarom ik hiervoor gekozen hebt? Ik vind het niet netjes om deze kleding op te vouwen plus het staat ook gewoon leuker in je kast.


Sorteer op kleur
Mijn moeder heeft een keer haar kast opgeruimd, en heeft toen al haar kledingstukken op kleur opgehangen en in haar kast gedaan. Super handig natuurlijk, want zo heb je en overzicht en je kast ziet er ook nog eens leuk uit. 


Onder aan je rek
Heb je een kast waar je nog veel ruimte hebt onder aan je kast? Dan kan je daar bijvoorbeeld je schoenen/tassen kwijt, wel netjes en per paar doen natuurlijk. Zo maak je nog eens gebruik van die ruimte


Sjaaltjes/kettingen ophangen
Heb jij nou geen sieradenrek? Hang je kettingen en sjaaltjes dan op aan een kledinghanger en hang ze op in je kast. Zo kan je als je je outfit aan het samenstellen bent gelijk kijken of die ketting/sjaal er leuk bijstaat. Ik ga hier nog een diy over maken. 

Wat vonden jullie van deze tips? En heb je er zelf ook nog 1? 
Laat dan een berichtje achter.
xxx


.

5 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge