26 maart 2015

Nou ik afgelopen maandag in mijn persoonlijke update vertelde dat ik ga beginnen met sporten, moet ik er toch echt aan geloven. Het leek me daarom leuk om zo nu en dan eens te vertellen hoe het nou gaat met mijn sport avontuur. Vandaag vertel ik onder andere over mijn sportschema en hoe ik mezelf uit bed sleur om te gaan sporten.

Ik zal eerlijk zeggen dat sporten sinds een aantal jaar niet echt mijn ding meer is. Wel heb ik zeven jaar op voetbal gezeten, heb ik vijf jaar op paardrijden gezeten en ook twee jaar op dansen. Nu ben ik 21 en wil ik er echt, echt, echt voor gaan.
Zo’n twee maanden geleden bekeek ik mezelf in de spiegel en bedacht ik me hoe ik het zover heb laten komen. Was ik in een ver verleden nog een meisje met een mooi dun figuurtje, zag ik nu mijn zwembanden zitten. Ik heb zelfs 90 gewogen. Gelukkig ben ik al twaalf kilo kwijtgeraakt in een jaar tijd. Helaas heb ik dit niet op de gezonde manier gedaan, want het was pure stress. 

Wat ga ik doen? 

Nou ik kan nu al zeggen dat ik niet ga hardlopen. Als ik ergens een hekel aan heb is het wel rennen. Ik kan me best voorstellen dat mensen hier van genieten. Zelf geef ik liever de voorkeur aan snel wandelen. Snel wandelen is dus iets wat ik ga doen. 
Sporten is nou eenmaal niet iets wat ik graag doe. Ik moet het leuk houden voor mezelf. Springtouwen op muziek vind ik echt heerlijk om te doen. Maar omdat ik het al ruim een half jaar niet heb gedaan, moet ik het weer gaan opbouwen. Dat vind ik totaal niet erg, want als ik zie wat ik ervoor terug krijg, dan ben ik helemaal happy.

Sinds ik een klein maandje een hoelahoep hebt, doe ik dit bijna dagelijks met heel veel plezier. Lekker een muziekje aan lekker hoepelen.

Oefeningen voor mijn buik, bovenbenen en armen is iets wat ik ook veel ga doen. Zag ik er eerst nog erg tegenop, heb ik er nu veel zin in. 

Hoe sleur ik mezelf uit bed om te gaan sporten?


Ik moet eerlijk zeggen als ik thuis kom van werken, dat ik gewoon heel graag mijn bed in duik. Even ontspannen, blogs lezen, artikelen schrijven, noem maar op. 

Maar hoe zorg ik ervoor dat ik toch even een half uurtje ga sporten? Heel simpel, ik heb een collage gemaakt met foto’s van vroeger en nu. En dit motiveert me heel erg. Ook volg ik op Instagram een aantal accounts met voor en na foto’s. Dit werkt ook heel motiverend. 

Sportschema 


Ik heb zelf een schema gemaakt waar ik me aan ga houden.

– Sowieso wil ik vijf dagen in de week gaan hoepelen. Helaas heb ik geen vaste dagen, maar doe ik het wanneer het uitkomt ivm met mijn werkrooster. 

– Op dinsdag, donderdag en zaterdag wil ik gaan springtouwen. Dit moet ik eerst opbouwen, dus zal het eerst vijf a tien minuten worden en dan langzaam opbouwen.

– Ik wil vijf dagen oefeningen voor mijn armen, benen en buik gaan doen. Ook wil ik een strakkere kont hebben, daar ga ik ook oefeningen voor doen. 

Ik wil minimaal twee rustdagen hebben, om even helemaal te ontspannen. Maar dat gaat helemaal goed komen. Heb jij misschien nog tips voor mijn sportschema? 

liefs

7 reacties

  26 maart 2015

  Hopelijk motiveert het je dat je het nu ook op je blog hebt staan en zo'n collage werkt ook super goed! En maak ook een voor foto en tussentijds. Dat motiveert mij ook heel erg 🙂 Denk aan de zomer hihi en succes!  26 maart 2015

  Ik hoop dat het schema je gaat helpen! Ik herken het wel hoor, sporten houd ik nooit langer vol dan een paar weken. Leuk artikel!  26 maart 2015

  Goed schema heb je opgesteld! De sporten de je uitkiest kun je prima doen wanneer het je uitkomt. Succes met touwtjespringen. Het lijkt heel gemakkelijk maar is toch een pittige workout als je het goed doet!

  https://www.bloglovin.com/blogs/4balou-13049789  26 maart 2015

  Leuk om te lezen! Ik kan mij namelijk enorm vinden in jouw visie op sport, haha. Niet te heftig en neeeee, niet rennen! Haha. Keep up the good work!  26 maart 2015

  Ik hoop dat zo een schema je gaat helpen. Ik moet ook motivatie krijgen om te gaan sporten!  26 maart 2015

  Wat ben je goed bezig! Sporten is ook niks voor mij, nadat ik 10 jaar geleden ongeveer gestopt ben met reddingszwemmen wat ik 8 jaar gedaan heb, heb ik niet echt meer wat gedaan. Ik ben nu bezig met buikspieroefeningen wanneer het uitkomt in de ochtend, heb net een hoepel gekocht en wil ook gaan touwtje springen binnenkort. Eigenlijk dus ongeveer hetzelfde als wat jij allemaal doet! Hoop dat we het vol gaan houden 😀  26 maart 2015

  Goed dat je het sporten weer helemaal oppakt! Ik ben niet zozeer bezig met afvallen maar meer gewoon een gezondere leefstijl hebben en ik doe nu drie dagen per week youtube workouts, ga één keer per week naar de sportschool, doe één keer per week yoga en heb twee rustdagen waar ik soms wat aan mijn flexibiliteit werk!Laat een reactie achter

CommentLuv badge