4 november 2013

Het wordt steeds kouder dus de tijd van verkouden worden begint ook weer. Knap balen is dat als je verkouden bent. Je wilt er zo snel mogelijk van af en je probeert alles maar wat helpt nou echt?
Helaas heeft de griep mij ook te pakken gekregen, echt heel vervelend vindt ik dat want ik kan het nu echt niet erbij hebben. Ik ben verkouden en mijn spieren doen pijn bah en ik moet ook nog eens veel werken deze week. Gelukkig heb ik een aantal manieren waardoor mijn verkoudheid sneller overgaat. Het zijn de kleinste dingen die helpen. Deze tips wil ik ook graag met jullie delen:) 
Lees verder om mijn tips te lezen.
1. Drink lekker veel water of thee. Op deze manier hydrateer je je lichaam namelijk, waardoor overtollig slijm snel en gemakkelijk kan worden afgevoerd.
2. Verkoudheid krijg je niet zomaar, dus neem jezelf serieus en neem je rust! Ga lekker op de bank liggen met een kleedje en een goeie film, en ga vooral op tijd naar bed.
3. Neem vitaminen in. Eet genoeg groente en genoeg fruit, want zo wordt je sneller beter.
4. Heb je er ook nog eens hoofdpijn bij? Dan ga je automatisch denken ik moet nog een paracetamol innemen, dit moet je juist niet doen! Als je teveel medicijnen inslikt ga je lichaam er juist aan wennen. Je kan beter voor iets natuurlijks gaan bijvoorbeeld kamillethee. 
5. Ga lekker stomen. Het warme water zorgt ervoor dat je neus weer een beetje open gaat staan en dat je verkoudheid sneller over is. Zeker als er nog een beetje mint bijvoegt.
6. Thee met honing! Doe lekker twee theelepels honing in je thee en daarnaast nog een smaakje dat je lekker vindt. Dit helpt heel erg als je ook nog een last van je keel hebt.
7. Een ui naast je kussen/nachtkastje. Snij een ui door de midden en leg het naast je neer. Een ui zorg ervoor dat je vrij kan ademen s’nachts.
8. Als je ga slapen pak jezelf dik in. De reden hiervoor is dat je gaat zweten en zo zweet je de zieke bacterieën eruit. 
9. Zorg voor warme voeten. Warme voeten zijn heel belangrijk, net zoals het dragen van warme kleren.
10. Voor de één is het heel gemakkelijk, voor de ander niet. Probeer je sigaretten en de alcohol te laten staan. Als je rookt zorg je ervoor dat de symptomen van je verkoudheid juist verergeren. Wil je toch door blijven roken, rook dan mentholsigratten. Alcohol maakt je juist onnodig moe en het zorgt ervoor dat je minder goed slaapt. Juist als je grieperig/verkouden bent heeft je lichaam de juiste rust nodig.
Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben:) 
xxxxx

3 reacties

  4 november 2013

  dit komt heel goed van pas! momenteel lig ik, samen met de rest van mijn familieleden, ziek op bed dus kan wel wat tips gebruiken 😉


  4 november 2013

  Dankjewel voor je comment. Ze werken want ik voel me al wat beter dan gisteren haha.
  Liefs xx  4 november 2013

  Goede tips!
  beterschap mop!
  xLaat een reactie achter

CommentLuv badge