2 november 2015

Mijn grootste avontuur, mijn grootste uitdaging gaat van start. Ik zie er al zolang tegenop en dacht dat het allemaal wel vanzelf ging. Helaas kwam ik erachter dat het dus totaal niet vanzelf ging. Een periode ging het goed, maar ergens in de zomervakantie is het fout gegaan en daar ben ik nu achter gekomen..

Ik ga meedoen aan de Weight Watchers en ik ga veel afvallen, tenminste dat is de bedoeling. Voor de zomervakantie ging het nog wel redelijk en bleef ik op hetzelfde gewicht, ik zat lekker in mijn vel en voelde mij prima. Nog steeds voel ik mij prima, maar wil ik op een gezonde manier oud worden? Dan moet er nu wat gaan veranderen. Mijn BMI is ook ietsjes te hoog en daar wil ik vanaf.
Sommige mensen snappen het niet en vinden dat ik tevreden moet zijn met mezelf en niks moet veranderen. Mensen kunnen zoveel zeggen, maar het gaat er uiteindelijk om hoe jij je voelt! Ik voel mij niet 100 % prettig in mijn lichaam en ik vind dat buikje wat ik elke keer weer zie niet fijn. Daar wil ik wat aan veranderen en daarom ga ik meedoen aan de Weight Watchers samen met mijn moeder.
Afgelopen woensdag was mijn eerste avond en ik ben trots op mijzelf dat ik deze stap eindelijk zet. In maart 2016 wil ik mijn streefgewicht bereiken en hoe het er nu uitziet moet dat helemaal goed komen. Ik ben gemotiveerd en ik ga er helemaal voor. 
Het gaat er niet om dat je drastisch gaat afvallen en diëten, maar om je leefstijl te veranderen. En weetje het voelt helemaal niet raar aan om andere dingen te eten. De dingen die ik tot nu toe gemaakt heb, smaken heerlijk en ook nog eens gezond. Als tussendoortje eet ik een komkommer, fruit of een Weight Watchers reep. Ik drink sowieso al veel water, dus dat zit wel goed.
Met de Weight Watchers werk je met een puntensysteem en dat vind ik zelf heel prettig. Op deze manier heb je namelijk ook de inzicht in wat je eet en hoeveel punten je hebt. Ik heb de app geïnstalleerd op mijn telefoon en daar kan ik ook allerlei recepten opzoeken. Gelukkig heb ik ook een receptenboekje meegekregen met allerlei lekkere maaltijden voor in de ochtend, middag en avond. 
Naast het receptenboekje heb ik ook een klein boekje met bijna alle etenswaren en daarachter staat dan hoeveel punten dat is. Zo is bijvoorbeeld een chocoladebroodje al snel 7 punten. Nu ik weet hoeveel punten alles is, wil ik dingen die veel punten zijn al snel niet eten. Nee, dan liever wat gezonds of iets wat minder punten is. 
Ik wil heel graag 17 kilo afvallen. Dan ben ik op mijn streefgewicht en het liefste nog wat meer. Maar laten we het realistisch houden haha. 
Op mijn blog zal ik zo nu en dan een update geven of een lekker recept plaatsen.
Ik ga er voor en ik heb er zin in!

11 reacties

  2 november 2015

  Wat knap dat je deze stap zet meid, heel veel succes!  2 november 2015

  Veel succes meid, komt goed!  2 november 2015

  Heel knap van je dat je dit gaat doen! Het gaat je zeker lukken!!  2 november 2015

  Super knap dat je deze stap zet, ik wens je heel veel succes!  2 november 2015

  Wat knap dat je voor jezelf deze keuze maakt, veel succes!  2 november 2015

  You can do this girl, dan gaan we daarna lekker shoppen als beloning 🙂 Super fijn dat je het met je mama doet en ik vind het verbeteren van je leefstijl ook véél beter dan crash diëten! Succes <3  2 november 2015

  he helemaal te begrijpen, als je je zelf niet prettig voelt zo, luister dan maar gewoon lekker naar jezelf 🙂 Je gaat dat goed doen meid! met z'n tweeen is het ook heel wat leuker en zorgt voor meer motivati ehe

  liefs
  Karlien  2 november 2015

  You can do this!!! <3  3 november 2015

  Zo enorm knap van je dat je dit gaat doen. Super veel succes, you got this!  3 november 2015

  Heel veel succes!  3 november 2015

  Wat goed meid en wat een mooie avontuur ga je tegemoet. Je moet het idd niet voor het afvallen doen of wat anderen van je vinden, maar vooral waar jij het meest gelukkig van wordt. Zet hem op!Laat een reactie achter

CommentLuv badge