29 oktober 2012

Hii Girls,

Kijk je alweer uit naar de zomervakantie, maar je weet nog niet waar je naar toe wilt? Nou dan heb ik de ideale vakantieplek voor jullie!

Afgelopen zomer ben ik samen met een vriendin naar Kos geweest in Griekeland. Kos is een eiland met daarom heen nog veel meer andere eilanden waarvan de meeste bewoond zijn maar ook een paar onbewoond. Kos ligt vlakbij het eiland Rhodos en je kan met een boot naar Bödrum gaan in Turkije. Op het eiland zelf heb je allerlei verschillende plaatsjes. Wij hadden het geluk dat we in een hotel aan de rand van de binnenstad van Kos zaten zodat we alles op loopafstand konden doen.

Elke dag was het mooi weer, dus gingen we ook bijna elke dag naar het strand of naar het zwembad. De stranden van Kos zijn ontzettend mooi en je hebt er verschillende tentjes staan. Elk tentje heeft ook een eigen stukje strand dus je hebt ruim de keus om ergens neer te ploffen. Wij gingen altijd naar ”Papa’s Beach” gewoon omdat de sfeer daar zo gezellig is en de man die de baas was over het tentje sprak ook Nederlands ideaal dus! Als je de zee in wou moest je wel over steentjes lopen, maar dat is het absoluut waard! Want zodra je in de zee bent is het water heerlijk verkoelend en het is ook helder blauw water.

Die man op de foto doet het hem echt haha! Maar dit is dan het strand waar je op ligt en zoals je ziet is het water echt helder blauw.
———————————————————————————————————————————-


‘S avonds gingen we bijna altijd stappen en dat kan je in Kos heel goed doen. We gingen altijd lopend naar de stad, want juist ’s avonds was het echt heerlijk om te lopen. Het was denk in de avond rond de 20 a 25 graden dus je kan makkelijk in een jurkje, short of rokje aantrekken. Een lange broek is geen aanrader want daar is het eigenlijk te warm voor. In Kos heb je een aantal clubs waar je echt goed kan stappen. Wij gingen altijd eerst ergens een drankje halen want rond een uur of 10 was het altijd happy hour dat betekent 2 drankjes voor de prijs van 1. Zo heb je dus 2 coktails bijvoorbeeld voor maar 6 euro.

Dit is de bar waar wij altijd een coktail gingen halen 

Mijn favoriete drankje was Sex on the Beach. Je kreeg ook standaard bij je coktail een schaaltje/bakje met chips.Dit ben ik samen met mijn vriendin. Zoals je ziet hebben we allebei een jurkje aan omdat het gewoon echt nog warm was.

———————————————————————————————————–
Er zijn eigenlijk best veel clubs in Kos, maar ik ga jullie nu over de leukste club vertellen die er daar te vinden zijn.
De Camel Bar

De Camel Bar was echt mijn favoriete bar, waar alleen maar mensen werken die Nederlands zijn/spreken. Bij de Camel Bar staan buiten allemaal loungebanken waar je echt relaxen, een drankje drinken, nieuwe mensen ontmoeten en mensen kijken haha. Rond een uurtje of 12/1 gaat de club binnen open en kan je helemaal losgaan op de lekkerste muziek. http://camel.gr/ Wij hebben ook een keer een fishbowl besteld, dat is een grote kom waar je je favoriete drankje in kon doen en daar kan je ongeveer 10 a 15 glazen uit halen.

Dit is het uitzicht vanuit de loungebanken. Je kijk uit op de haven.

Dit is een Cosmopolitan ook een heerlijk drankje.

Dit is de Fishbowl waar ik jullie over vertelde.
————————————————————————————————————
De omgeving van Kos is ook heel erg mooi je kan overdag een fiets/scooter/auto huren voor een klein prijsje  en daar kan je dan lekker mee gaan touren. Er zijn ook excursies te doen, zoals met een cruise schip varen of naar Turkije gaan met de boot. Jammer genoeg is Kos niet echt een stad waar je goed kan shoppen maar dat maakt niet uit er zijn genoeg dingen om te doen. Hieronder staan een aantal foto’s met de bijpassende tekst.

Bij het hotel met mijn vriendin. We waren die avond eerst uitgegaan en rond een uur of half 4 zaten we met de Hotelbaas Rakki te drinken. Ik weet niet of ik het goed geschreven hebt maar Rakki is echt een drankje uit Griekeland ik heb geen idee hoeveel procent erin zit maar volgens mij aardig veel haha.

We gingen bijna elke dag uiteten omdat het daar echt niet duur is! Voor een pizza en 2 alcoholische drankjes en een nagerecht ben je rond de 10 a 15 euro kwijt!

Gelukkig hadden ze op Kos ook een Mac haha. Jammer genoeg kennen ze daar geen euroknallers.

Dit is een uitgaansfoto in de Bar Street. De Bar Street is een straat met allemaal verschillende clubs/kroegen hartstikke gezellig dus!

Dit is een foto bij de Orange Bar volgens mij en zoals je ziet is alles oranje. Deze club zit overigs ook in de Bar Street en er werken ook allemaal Nederlandse jongeren.

Nog een foto met een lekker drankje.

Hier zaten wij op ons strandje met een heerlijke wijntje en mijn vriendin een biertje haha.

Je had ook een soort van binnenplaats in de stad waar wij op een terrasje zitten met Sangria.

Waar we ook waren, we namen altijd de tijd om lekker te lunchen. Hier zitten we weer op het strand met patat en kipnuggets haha wat had ik dat gemist zeg.

We hadden hier allebei een sandwich besteld met een lekker groot bord patat en natuurlijk een lekker wijntje en mijn vriendin een biertje.

———————————————————————————————————————————-

Het is echt een aanrader om naar Kos te gaan je hebt er eigenlijk elke dag prachtig weer en je komt thuis met een heerlijk bruin kleurtje. 
Geniet van deze blog girls. Ik laat snel weer van me horen!
xxx

2 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge