4 februari 2013

Marilyn Monroe, wie kent haar nou niet? Als je haar naam hoort denk je gelijk aan de rode lippenstift het plantina blonde haar en het bekende jurkje van haar. Maar waarom zie ik haar als één van mijn iconen? Ik vindt haar stijl echt nog steeds mooi, en bovendien het is een icoon voor veel vrouwen. Omdat ik haar bewonder wil ik jullie graag nog wat meer over haar vertellen:

Op 1 juni 196 werd Marilyn in Los Angeles geboren als Norma Jeane Mortensen. Net zoals de meeste sterren was ook Marilyn haar leven allesbehalve glamoureus. Omdat de moeder van Marilyn psychische problemen had liet ze haar pasgeboren dochter bij een pleeggezin. Toen Marilyn 16 was is ze getrouwd met haar 21-jarige buurjongen James Dougherty. Op een gegeven moment ging James het leger in en ging Marilyn werken in een fabriek, waarbij ze werd ontdekt door een fotograaf die foto’s kwam maken van al het personeel. Binnen een jaar had Marilyn al 33 tijdschriftcovers en haar carriere groeide steeds meer! In 1946 is ze trouwens weer gescheiden van James omdat ze het te druk had met haar carriere.
Marilyn wou het ook gaan maken als actrice in Hollywood en vanaf toen had ze de artieste naam Marilyn Monroe. Vanaf toen is het eigenlijk al de verkeerde kant op gegaan met Marilyn, ze besloot haar haren platina blond te verven en werd neergezet als dom blondje. Vanwege mislukte relaties, twee miskramen en teveel alcoholgebruik kreeg ze last van zware depressies en daar moest ze helaas de gevolgen van zien. Op 5 augustus 1962 stierf Marilyn aan een overdosis kalmeringtabletten, gemengd met alcohol. 
Maar nog steeds is en blijft Marilyn Monroe een stijlicoon voor heel veel vrouwen, hieronder heb ik daarom ook een paar foto’s van haar:

xoxo

3 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge