9 april 2015

Ik werk vier a vijf dagen in de week, sport meerdere keren in de week, heb een sociaal leven en natuurlijk blog ik met heel veel liefde. Door mijn onregelmatige tijden is het zo belangrijk om alles te plannen. Ik blog nu ruim twee jaar en gelukkig weet ik inmiddels hoe ik alles goed kan combineren. Vandaag deel ik jullie mijn tips.

Bloggen is mijn favoriete hobby die er is en ik ben er ook gek op. Maar bloggen wordt heel vaak overschat. Bloggen is heel leuk om te doen, maar kost ook heel veel tijd. Voordat ik een artikel online heb staan, moet ik eerst foto’s maken, foto’s bewerken, artikel schrijven, artikel nachecken en je bent zo drie uur verder.

1. Plannen
Ik weet dat ik vaak doordeweeks moet werken. Soms van maandag tot vrijdag, of zelfs zaterdag en soms moet ik dinsdag pas beginnen. En dan heb ik het nog niet eens over de tijden, want ik werk onregelmatig. Dit vind ik niet erg, maar het is daarom wel belangrijk dat ik goed moet plannen. Op zondag maak ik bijvoorbeeld alle foto’s en als ik een look online wilt hebben die week, dan word die look op zondag gemaakt. 

2. Schrijf vooruit
Weet je dat je een drukke week gaat krijgen? Schrijf dan een aantal artikelen vooruit. In mijn concepten staan een aantal tags en een aantal onderwerpen waarover ik kan schrijven. Als ik geen inspiratie heb, dan scroll ik door mijn concepten en dan heb ik zo een leuk artikel voor de volgende dag. 

3. Lijstjes maken
Jaaa lijstjes maken, ik zou niet meer zonder kunnen. Alles wat in mijn hoofd zit, schrijf ik gelijk op. Wunderlist is mijn allerbeste vriend en ik gebruik hem zowel op mijn laptop als op mijn telefoon. En het leuke is, als je een taak hebt gedaan, kun je die lekker afstrepen.

4. Plan blogtijd in
Elke hobby kost tijd, en bloggen kost ook tijd. Sinds ik blogtijd voor mezelf inlast werk dat heel fijn voor mezelf. Bijna elke dag plan ik blogtijd in. Dit kan een uurtje zijn om lekker blogs te lezen of een aantal uur om artikels te schrijven. Blogtijd kan je in je agenda opschrijven en markeren met een gele markeerstift. Zo zie je je blogtijd nooit over het hoofd.

5. Maak in één keer heel veel foto’s
Een tip waar ik vaak gebruik van maak, is veel foto’s in één keer maken. Op deze manier heb ik voor een aantal artikelen foto’s en het enigste wat ik dan nog hoef te doen is het bewerken en schrijven van de artikelen. Zo kost het veel minder tijd dan dat je alles nog moet doen. 

6. Gun jezelf rust
Bloggen is een hele leuke hobby, maar het kost je ook energie. Wanneer ik een hele dag heb gewerkt, wilt mijn hoofd dolgraag lekker gaan bloggen, maar mijn lichaam werk niet altijd mee. Vaak ben ik toch zo eigenwijs om lekker te gaan bloggen, want tja bloggen is mijn favoriete hobby. Soms is het ook heel goed om naar je lichaam te luisteren. De afgelopen twee weken ben ik niet erg actief geweest op social media, dit kwam omdat mijn lichaam zei dat ik het rustig aan moest doen. Op mij blog verschenen er wel artikelen, maar mijn lichaam was doodop. Nu wil ik sowieso minimaal één avondje op een doordeweekse avond helemaal niks doen en mezelf de rust gunnen die ik nodig heb.

7. Maak keuzes
Natuurlijk wil je de hele avond artikels schrijven, foto’s bewerken en blogjes lezen. En dat kan  ook! Alleen ik geef liever de voorkeur aan keuzes maken. Zo vind ik het veel fijner om een hele avond artikelen te gaan lezen van mijn mede bloggers. Een andere avond in de week kies ik dan bijvoorbeeld uit om een aantal artikels te gaan schrijven. Ben je net zo snel afgeleid als dat ik ben? Probeer je dan op één ding te blijven focussen, dat werkt een stuk prettiger.

8. Probeer een ritme te krijgen
Een ritme hebben is heel erg fijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook je lezers weten dan precies wanneer er een artikel online komt. Zelf blog ik vijf a zes dagen in de week en mijn lezers weten dat. Natuurlijk komt het weleens voor dat er een artikel minder online komt. Dit is mijn keuze op dat moment en ik kies voor kwaliteit. In combinatie met mijn andere tips heb ik een ritme gevonden die bij mij past. Zoek je ritme en je merkt dat het bloggen en alles eromheen veel fijner werkt.

Met deze tips combineer ik bloggen met mijn werk. Op social media ben ik de laatste weken niet altijd even actief geweest. Ik heb namelijk een stapje terug genomen. Vanaf maandag ga ik weer helemaal knallen!

Hoe combineer jij je blog met je werk/school of stage?
liefs 

7 reacties

  9 april 2015

  Ik werk 4 dagen in de week, sport 3x in de week, ik klus in het weekend aan ons huis en tussendoor doe ik het huishouden en onderhoud ik mijn sociaal leven. Bloggen? Dat doe ik in mijn spaarzame vrije uurtjes. Vaak maak ik wel veel foto's op een dag en schrijf ik alle ideeën op. Maar steeds vaker merk ik dat ik in de knoei kom qua tijd. Ook tijd voor mijzelf, want bloggen is een uitlaatklep, soms wil ik gewoon wel eens een boek lezen.  9 april 2015

  Ik heb nu gelukkig best veel tijd voor het bloggen weer even, maar anders probeer ik zoveel mogelijk vooruit te werken in mijn vrije uren  9 april 2015

  Handig artikel! Combineren met school is ook best moeilijk. Ik heb ook blogtijd, maar soms dan heb ik geen idee wat voor een artikel het wordt of ik heb de foto's nog niet gemaakt. Oeps! Daar moet ik dan weer aan werken..  9 april 2015

  Leuke tips meid, ik geraak er niet om vooruit te werken 🙂
  Ik ga het toch eens moeten doen!
  X  10 april 2015

  handige tips ! 🙂  10 april 2015

  ja ik merk zelf ook dat het handig is om voor jezelf een planning te maken en je ook echt te houden aan de vastgestelde tijden waarop je tijd aan je blog besteedt 🙂
  x  13 april 2015

  Wat een ontzettende fijne tips, thanks! Momenteel ben ik mijn ritme volledig kwijt. Mijn sociale leventje vergt wat meer tijd en daardoor schiet het schrijven van artikelen en/of foto's maken er soms een beetje bij in.Laat een reactie achter

CommentLuv badge