17 september 2015

Bloggen is mijn allergrootste hobby en ik doe het ook met heel veel plezier. Dagelijks ben ik met mijn blog bezig en naast dat het heel veel tijd kost, is bloggen onwijs leuk om te doen. Bloggen is ook een leerproces en vandaag vertel ik je wat ik allemaal heb geleerd van bloggen.

Schrijven

Vroeger als kind vond ik het al heerlijk om in al mijn schriftjes te schrijven. Regelmatig schreef ik verhalen en hield ik een dagboek bij. Met mijn blog heb ik een eigen schrijfstijl ontwikkelt en ben ik ook gegroeid in het schrijven. 
Natuurlijk maak ik ook nog weleens foutjes, maar die zijn menselijk. Ik check altijd mijn artikel even na op taalfoutjes en ook ik pik ze er niet altijd uit. Alsnog vind ik schrijven heerlijk en doe ik nog steeds met heel veel plezier op mijn eigen plekje op het internet.

Fotografie

Een camera heb ik eigenlijk altijd al wel gehad. Ik begon met een roze Nikon camera volgens mij zo’n kleintje. Wat heb ik daar veel plezier van gehad zeg. Ik wou eerst ook heel graag iets met fotografie doen, maar heb dat helaas toch niet gedaan. 
Voor mijn blog maak ik heel veel foto’s en elke keer leer ik weer een beetje bij. Nu heb ik natuurlijk ook mijn nieuwe Nikon spiegelreflex camera en ik vind het heerlijk om ermee te spelen. Ik merk ook dat de kwaliteit van mijn foto’s ook omhoog gaat en dat is heel tof om te zien. 

Kwaliteit boven kwantiteit

Eerst was mijn doel altijd om elke dag een artikel te schrijven, maar op ten duur merkte ik gewoon dat de kwaliteit niet altijd even goed was. Ik blog nu tijdelijk vijf dagen in de week, aangezien ik het druk heb met mijn werk en dat bevalt mij prima. Zo nu en dan zet ik een artikel online in het weekend, maar alleen als ik er ook echt achter sta. 
Het is weleens voorgekomen dat ik foto’s voor een artikel had gemaakt en ik daar gewoon niet tevreden over was. Dan gaat het artikel ook zeker niet online. Ik moet tevreden zijn over mijn artikelen en dan blog ik maar wat minder, ik geef dan wel kwaliteit aan mijn artikelen.

Heel veel plannen

Wauw als ik iets heb geleerd door het bloggen is het wel plannen. Dit is ook zeker wel nodig als je een blog hebt. Als je namelijk een volle week blogt, dan moet je artikelen bedenken, foto’s maken en bewerken en ook nog eens schrijven. Iets wat ik heerlijk vind om te doen, maar het kost nou eenmaal tijd. Ik ben dan ook heel blij met mijn lijstjes en mijn planners, zonder die dingen was het echt een drama geworden voor mij haha.

Dankbaar zijn

Ik ben ook heel dankbaar geworden door het bloggen. Alle lieve en leuke reacties die ik dagelijks krijg, maken mij zo ontzettend blij en dankbaar. Zonder jullie had ik het nooit volgehouden. Als ik s’avonds in bed lig en ik lees al die lieve reacties op mijn blog, tweets, mailtjes en reacties op Instagram ga ik met een intens blij gevoel slapen. Ik word heeeel blij elke dag door jullie!

Zakelijk zijn

Als blogger zijnde krijg ik ook regelmatig mailtjes voor samenwerkingen en hoe tof is dat? Dat bedrijven met mij willen samenwerken blijft heel gaaf. In het begin pak je natuurlijk alles nog aan, maar op een gegeven moment moet je daar ook zakelijk en hard in worden. Als ik nu een vraag krijg voor een samenwerking, kijk ik eerst of het bij mijn blog past en of mijn lezers er wat aan hebben. Zo niet? Dan gaat het feest niet door. En ja het is weleens voorgekomen dat ik een samenwerking heb afgewezen, omdat het niet relevant is voor mijn blog.

Je eigen ritme ontwikkelen

Hier heb ik een lange tijd echt moeite mee gehad, maar toen ik eenmaal mijn draai had gevonden ging het bloggen mij goed af. En toen kreeg ik een nieuwe baan en was ik mijn ritme weer kwijt. Gelukkig heb ik hem nu weer teruggevonden en dat geeft een heerlijk gevoel. 
Als je een eigen ritme hebt weet je ook wat je te wachten staat. Zo weet ik dat ik op maandag en dinsdag niet kan bloggen, omdat ik dan in de middag en in de avond werk. Op woensdag en donderdagavond ben ik standaard blogjes aan het lezen en lekker bezig voor mijn  blog. Op vrijdag en zaterdag is vaak fotografie en artikels schrijven dag en blogjes lezen. Ik hou van mijn ritme dat ik nu heb en het is gewoon fijn om je eigen ritme te hebben.
Wees jezelf

Het allerbelangrijkste is natuurlijk om jezelf te blijven. Ga jij jezelf anders voordoen dan dat je echt bent, dan val je gegarandeerd een keer door de mand. Als ik aan het schrijven ben, dan doe ik alsof ik tegen een vriendin praat of tegen een groepje vrienden. Ik ga geen dure woorden gebruiken die ik niet ken, hoe mooi ze ook staan. Ik ga niet meedoen aan blogtrends die ik zelf niet leuk vind. Op deze manier blijf je altijd jezelf.
Wat heb jij geleerd van bloggen?

8 reacties

  17 september 2015

  Goede punten. Ik heb ook geleerd om te plannen en creatief te zijn. Foto's maken vind ik het leukste en steeds jezelf daarin verbeteren.  17 september 2015

  Ik ben het helemaal met je eens !  17 september 2015

  Hele goede punten meid, ik vind bloggen echt geweldig ♥  17 september 2015

  wat een fijn artikel! zo heerlijk positief
  ik herken er ook heel veel in van mezelf

  liefs
  KArlien  17 september 2015

  Mooie punten! Ik ben het ook helemaal met je eens! Ik probeer nu ik erg druk ben met mijn opleiding ook maar 5 dagen te bloggen in plaats van elke dag, omdat ik de kwaliteit belangrijker vind dan de hoeveelheid artikelen die ik post.  17 september 2015

  heel goed verwoord mop! dikke kus  18 september 2015

  Jaaa hele goede punten! Sluit me er volledig bij aan:) XO  18 september 2015

  Heel erg leuk artikel en ook erg goede punten!Laat een reactie achter

CommentLuv badge