25 september 2015

Iedereen heeft er behoefte aan en iedereen heeft het ook nodig. Ik heb het over een avondje heerlijk relaxen, tijd voor jezelf nemen en vooral je hoofd lekker leegmaken. Regelmatig plan ik zulke avondjes in en kan gerust zeggen dat ik hier een pro in ben. Vandaag deel ik mijn tips voor een heerlijk avondje relaxen.

1. Make-up eraf en even badderen of douchen
Voor een avondje relaxen is het natuurlijk fijn als je make-up eraf is gehaald en hoe kan je nou beter ontspannen door eerst een lekker bad te nemen of een heerlijke warme douche? Ik begin eerst met een heerlijk bad, of een warme douche. Ondertussen scrub ik mijn gezicht lekker en ontspan ik helemaal. Uiteraard haal ik mijn make-up er ook helemaal af. 
2. Comfortabele kleding
Vervolgens pak ik mijn warmste huispak erbij, met bijbehorende sokken en zorg ik ervoor dat ik comfortabele kleding aantrek. Zonder relax kleding is gewoon geen avondje relaxen.
3. Sfeer brengen in je kamer
Kaarsjes geven sfeer in je kamer en zorgen er dus ook voor dat je tot rust komt. Het liefste pak ik mijn geurkaarsen erbij, zodat het in mijn kamer heerlijk gaat ruiken. Met dit slechte weer doe ik ook alvast de kerstverlichting aan, gewoon omdat het kan.
4.  Pak wat lekkers en wat drinken erbij
Maak wat lekkers voor jezelf klaar, met een kopje thee, koffie, fris. Of wat mij betreft pak je er een lekker glaasje wijn bij. Je gaat natuurlijk ontspannen, dus mag je helemaal aan jezelf denken. Ik pak er graag een reep chocola of een bak met heerlijk ijs bij. 
5. Een apparaat waar je Netflix op kan kijken is heel handig
Installeer jezelf op bed met je laptop, televisie, tablet of ergens waar jij lekker je serie of film op kan kijken. Ik heb al maanden een intense relatie met Netflix en ik weet altijd wel wat ik wil gaan kijken. Kies iets uit wat jij leuk vind om een hele avond naar te kijken, of ga gewoon een aantal films kijken.

6. Dekentje en kussens
Vind jij het fijn om ergens onder te liggen zoals een lekker dekentje? Pak die er dan zeker bij. Ik heb een hoop kussens op mijn kamer en die installeer ik allemaal achter mij en dan ga ik heerlijk onder mijn denkentje liggen tegen mijn kussens aan. 
7. Doe wat jij wilt doen
Heb jij geen zin om serie te kijken, maar lees je liever een goed boek? Of heb jij zin om lekker je nagels te verwennen en ondertussen blogs en YouTube video’s te bekijken? Doe dat dan vooral. Het is jouw chilavond, doe dan ook vooral wat jij wilt!
8. Geen telefoon
Ik vind het heerlijk om serie te kijken en ik wil dan vooral ook niet gestoord worden. Mijn telefoon word vervolgens bijna de hele avond niet aangeraakt. Gelukkig weten mijn vriendinnen hoe ik ben en laten ze de rest van de avond heerlijk ontspannen. Heb jij dat ook? Leg je telefoon dan eens even weg en geniet eens van de rust om je heen.
9. Zorg voor een voorraad
Heb jij geen zin om naar beneden te lopen continu voor drinken en eten, of wil je gewoon de bank niet verlaten? Dit kan op een simpele manier opgelost worden. Neem een voorraadje eten en drinken mee naar je kamer of plek waar jij ontspant en zo hoef jij voorlopig je chil plekje niet te verlaten.
10. Ontspannen
Mijn laatste tip is dat je gewoon moet genieten en ontspannen. Maak je hoofd leeg en denk even nergens meer aan. Als je dit één keer in de week doet, gaat dit je zo’n goed gevoel geven! Kan je nagaan als je dit met regelmaat zou doen. Helaas hebben we daar niet allemaal tijd voor.
Dit waren mijn tien tips voor een avondje relaxen. Wat is jou ultieme relax tip?

4 reacties

  25 september 2015

  Comfortabele kleding is echt een must 😉  25 september 2015

  Wat een een fijne dingen staan er tussen, vooral comfy kleding vind ik heerlijk met sloffen haha.  25 september 2015

  Fijne tips! Soms heb ik wel echt een voorraad eten en drinken nodig haha, zeker als ik de hele dag druk ben geweest heb ik geen zin om nog elke keer heen en weer te moeten lopen voor drinken. Lekker lui haha!  26 september 2015

  fijne tips!
  heerlijk zo'n avondje rustig

  liefs
  KarlienLaat een reactie achter

CommentLuv badge