17 december 2015

Soms heb je weleens van die dingen waar je dood aan erger. De één heeft het iets vaker dan de ander, maar als je je eenmaal ergens aan irriteer kan je er best wel boos om worden. Nou ik heb soms oké regelmatig last van irritatie momentjes en ik ga ze vandaag met jullie delen. 

Mensen met een raar accent
Oké het is dan niet gelijk zo dat ik je niet mag absoluut niet, want ik ken je niet eens. Maar bij mijn vorige werk had ik vaak mensen aan mijn kassa staan waarbij ik dacht of ze ook normaal konden praten. Zoooo irritant is dat.
Mensen die te langzaam auto rijden
Stel je bent lekker aan het autorijden en je bent op een weg waar je 80 mag en iemand voor je rijdt 60. Je hebt geen mogelijkheid om in te halen, want dan veroorzaak je een ongeluk. My god, ik kan me daar zo aan irriteren. Ik zou spontaan gaan toeteren om aan te geven dat ze best wel wat harder mogen gaan. Deze mensen moeten gewoon geen rijbewijs hebben.
File
Als ik ergens een hekel aan heb en mij eigen echt mateloos aan irriteer is het wel file. Vooral s’ochtends vroeg kan ik er heel slecht tegen. Ik ben moe, moet nog echt wakker worden en ik wil in één keer doorrijden naar mijn werk. Dat is toch niet teveel gevraagd? Bij elke rotonde in Papendrecht staat het vervolgens vast en dan moet ik nog een parkeerplek vinden. Eenmaal op mijn werk heb ik ontzettende behoefte aan koffie en het liefste twee koppen koffie en dan ben ik weer gelukkig.
Mijn gecontroleerde gedrag
Oké hele vage titel maar als ik erin gaat zitten mijn autistische gedrag, komt dat ook weer zo negatief over. Ik heb een tik en ik irriteer mij daar mateloos aan. Ik noem het zelf mijn controle tik, maar eigenlijk komt het erop neer dat ik continu check of alles op slot zit, mijn lichten uitstaan van mijn auto tien keer heen en weer loopt om te checken of ik mijn stijltang uit heb staan. Dat dus en dat is ontzettend vervelend. Tegenwoordig maak ik gewoon foto’s van alles voordat ik de deur uit ga, of ik maak foto’s van mijn autolichten en of hij wel op slot staat. Als ik dan weer eens zo’n idiote tik heb, dan kijk ik gewoon even in mijn afbeeldingen en dan is het probleem weer opgelost. 
Mensen die je over je praten
Oh, dit is zo’n punt wat echt irritant is. Ik ben echt niet van suiker gemaakt, als er wat is kom gewoon naar mij toe vertel wat je dwars zit we praten erover en dan is het klaar. Maar ga geen onzin verkondigen over mij of over mijn blog en YouTube kanaal. Als ik dan diegene ermee confronteer, gaan ze de boel keihard ontkennen. Zijn mensen bang dat ik spontaan in huilen ga uitbarsten? Absoluut niet, maar hé als er wat is kom naar mij toe in plaats van over mij te gaan ouwehoeren. 
Nagellak die snel chipt
Op zondagavond lak ik altijd mijn nagels. Ik verwacht dan ook dat mijn nagellak minstens drie a vier dagen mooi blijft zitten. De volgende dag doe ik mijn ding en kom ik erachter dat er een chip in mijn nagellak zit. Waarom kan nagellak gewoon niet even een paar dagen mooi zitten? Nu heb ik afgelopen week daar wel wat op gevonden, is een gedoe maar werkt wel. Ik zal het kort uitleggen:
basecoat, nagellak, basecoat, nagellak, topcoat. Tadamm, zo blijft je nagellak bijna een week mooi zitten en dat moeten we hebben.
Vet haar
Drie maanden geleden ben ik met een project gestart. Mijn haar minder vet laten worden. Dit is toch lastiger dan ik dacht, want voorheen deed ik elke dag mijn haar wassen en nu doe ik het om de dag. En toch krijg ik het voor elkaar dat mijn haar de dag na het wassen vet is. Tenzij ik met een vlecht in slaap, dan is het nog wel redelijk te overzien, maar anders voelt mijn haar niet maar dan ook echt niet fijn aan. Super irritant!
Mensen die vragen waarom je niet reageert op whatsapp
Oh nog zo’n punt wat vreselijk irritant is. Ik ben echt een vervelend persoon om mee te appen. Het is bij mij namelijk zo dat ik gewoon vergeet te reageren, of ik heb je berichtje wel gelezen maar had op dat moment geen zin om terug te appen. Vervolgens krijg ik dan een vraagteken, met daarna de vraag waarom reageer je niet heb ik wat gedaan? Het is of ik heb geen zin om te appen en ik reageer later wel, of ik wil gewoon niet met je praten en heb er dan even geen behoefte aan. Ik reageer heus wel, misschien niet binnen een uur of een dag, maar sowieso binnen een week haha. Het is echt niet zo dat ik wereldvreemd ben hoor, ik vind het heerlijk om te appen maar soms vind ik het ook prettig om gewoon niet te appen.
Dekens die uit je hoeslaken gaan
Aaaah, dit is onwijs irritant. Elke avond ben ik weer bezig met mijn dekens aan het opschudden omdat ik het altijd voor elkaar krijg dat mijn dekens uit mijn hoeslaken gaan. Oké ik weet ook wel dat ik een actieve slaper ben, maar waarom kunnen die dekens niet normaal blijven zitten?
Mensen die niet kunnen kiezen
Deze irritatie heb ik opgebouwd bij mijn vorige baan. Ik neem aan dat als je ergens gaat eten, bij de McDonalds bijvoorbeeld dat je van tevoren weet wat je gaat nemen. Maar nee, in de werkelijkheid gaat dat niet zo. Mensen gaan pas kiezen als ze met hun neus bij de kassa staan. Om dan op het eind dan ook nog eens de bestelling te gaan veranderen. En dat is dan natuurlijk niet alleen qua eten. Volgens mij hebben mensen er veel moeite mee om keuzes te maken. Heel irritant, bij mij gaat het heel simpel. Of ik neem het één of ik neem het ander. Wil ik het allebei? Oké dan is de keuze snel gemaakt en neem ik het allebei. 
Dit waren mijn irritaties. Hoe heerlijk is het om soms al je irritaties eens op te schrijven. Het voelt in ieder geval heel goed haha, denk er wel aan dat het artikel met een knipoog is geschreven.
Waar irriteer jij je aan?

3 reacties

  17 december 2015

  Grappig artikel! Ik vind het irritant als ik met mijn auto rijd waar duidelijk een L ophangt en mensen toch in mijn gat gaan plakken terwijl ik gewoon de exact toegelaten snelheid rijd. Can u not.  17 december 2015

  Luie appers unite! Ik vind het met name vervelend dat ik me dan soort van verplicht voel om na het vraagteken van de andere persoon sneller moet gaan reageren. Al is dat meer een irritatie aan mezelf natuurlijk 🙂

  X  17 december 2015

  Hahaha zo lekker om af en toe eens je irritaties uit te schrijven. Ik heb een schurft hekel aan inhalende vrachtwagens op de snelweg.Laat een reactie achter

CommentLuv badge