19 augustus 2016

liefde5

Vandaag ga ik het eens hebben over mijn liefde voor make-up. Ik begon ongeveer op mijn 13e met make-up en door de jaren heen ben ik er steeds meer van gaan houden. Wat begon als een simpele mascara, foundation en lipstick is uitgegroeid tot een mooie stash waar ik nog steeds heel trots op ben. En in dit artikel ga ik vertellen hoe mijn liefde is ontstaan en waarom ik zo dol ben op make-up.

Het begin

make-up

Het experimenten met make-up begon al vrij vroeg. Ik was denk ongeveer 13 jaar en ik had een hele onrustige huid. Ik was er ook heilig van overtuigd dat door middel van foundation je niet kon zien dat ik puistjes had. Haha daar faalde ik al compleet natuurlijk, want ik had echt zo’n foundation hoofd en het zag er gewoon niet uit. Ook droog ik in die tijd mascara. En dan niet één a twee laagjes, nee ik had echt van die spinnenpoten wimpers. Als ik nu foto’s zie van vroeger dan lig ik helemaal in een deuk. Ik had volgens mij echt een kronkel in mijn hoofd haha.

Maar dit was wel het begin van mijn liefde voor make-up. Ik weet nog wel dat ik ‘al mijn make-up’ bewaarde in een klein make-up tasje. Toen die tijd dacht ik dat ik veel make-up had. Haha als mijn vroegere ik wist wat ik nu zou hebben, dan zou ik hele grote ogen krijgen.

Die fase van foundation heb ik nog wel even volgehouden, maar zo’n twee jaar later ontdekte ik lipstick, poeder en blush. Er ging echt een wereld voor mij open. Ik begon met het kopen van Miss Sporty, Catrice en Essence producten. En ik weet nog wel dat Rimmel in mijn ogen echt duur was. Niet wetende dat ik een aantal jaar later producten heb van € 50,00 haha.

Oh en ik weet ook nog wel dat ik een periode had dat ik dol was op zwarte ogen. Conclusie: veel mascara, dikke eyeliner en uiteraard oogpotlood haha.

Lipstick verslaving

make-up

Als je mij al wat langer volgt dan vandaag, dan weet je dat ik echt een lipstick verslaving heb. Volgens mij heb ik nog nooit verteld hoe deze verslaving is ontstaan. Maar eigenlijk is dat best grappig. Vroeger vond ik het verschrikkelijk om met mijn moeder de Douglas en zulke winkels in te gaan. Super grappig om te bedenken dat ik daar juist nu heel graag kom.

Mijn moeder draagt zolang ik mij kan herinneren oranje lipsticks en gelijk heeft ze, want het staat haar prachtig. Elke keer ging ze zoeken naar de juiste tint oranje en daarom kwamen wij regelmatig in de Douglas, Kruidvat, Etos en noem maar op. En ik weet nog wel dat ze een keer een lipstick wou kopen van € 20,00 en ik vond dat echt belachelijk. Ik bedoel wie geeft er nou zoveel geld uit voor een lipstick?

Door mijn moeder kocht ik mijn eerste echte lipstick van een huismerk van de plaatselijke drogisterij. En toen had ik ook al iets met rood, want dat waren mijn eerste lipsticks. Ik droeg ze vrijwel dagelijks en ik was er mega trots op. Op dat moment ging het balletje rollen en kocht ik steeds meer. Het bleef toen nog wel bij budget lipsticks, want hé ik was een arme student en had geen geld.

Mijn eerste ‘dure’ lipstick was van MAC en het was een oranje/rode lipstick. So Chaud heet hij volgens mij. En hoe kan het ook anders dat het zo’n kleur werd, met een moeder die continu oranje lipsticks draagt. Ze zeggen weleens dat wanneer je aan de lipsticks van MAC begint dat je steeds meer gaat kopen. Ik kan niets anders zeggen dat dit klopt, want inmiddels staat de teller op 23 oeps!

Als ik nu kijk naar mijn lipstick stash dan zie ik heeeel veeeel lipsticks haha. Het zijn er in ieder geval meer dan 120. Als ik een tijdje geleden niet een paar lipsticks weg had gedaan was de teller nog hoger.

Wat ik heb geleerd

make-up

Gelukkig heb ik door de jaren heen veel geleerd op het gebied van make-up. Ik kan nu gemakkelijk een mooie zwarte wing zetten, ik kan mijn oogschaduw nu mooi aanbrengen en met elkaar blenden zodat het een mooie look wordt en nog veel meer!

Er zijn wel een paar dingen die ik echt geleerd heb. Want als je wilt dat je foundation mooi blijft zitten gedurende dag is het belangrijk dat je er een primer onder doet, vroeger wist ik dit dus niet. Of dat je verschillende foundation tinten heb en dat er maar een paar zijn die aansluiten bij je eigen huidskleur. Ik wist ook echt niet of ik een gele of een roze ondertoon had of in mijn geval een beetje een combinatie van allebei. Dat maakt het nog lastiger om een mooie foundation te vinden. Gelukkig gebruik ik er nu één van Esteé Lauder en die is perfect.

Binnenkort komt hier nog een apart artikeltje over online over wat ik allemaal heb geleerd over make-up.

Toen en nu

make-up

Ik vind het best grappig om te zien hoe mijn make-up door de jaren heen zo is veranderd. Het is dat ik niet zo snel oude foto’s heb, anders hadden jullie echt kunnen lachen. En ik heb nu gelijk een goed idee, ik ga eens al mijn oude foto’s zoeken en ik hier een artikel over schrijven.

Vroeger droeg ik bijvoorbeeld heel veel zwart op mijn ogen en als we het over mijn wenkbrauwen gaan hebben, dat is echt verschrikkelijk haha. Als ik kijk naar mijn make-up hoe het nu is, dan is dat zo anders. Ik draag helemaal geen oogpotlood meer en eigenlijk is het vaak een mooie wing en mascara. Daarnaast gebruik ik ook regelmatig oogschaduw, maar mijn look momenteel is vrij simpel.

Ook qua producten die ik gebruik is een wereld van verschil. Zo gebruikte ik vroeger alleen maar budget producten, zo pak ik nu veel sneller naar de wat duurdere producten. En dat is dan niet omdat ik denk dat duur automatisch beter is, maar ik krijg er een luxe gevoel van haha. Mijn favoriete poeder en eyeliner is bijvoorbeeld echt budget. Maar mijn favoriete mascara en foundation zijn een stuk duurder.

Het leuke aan make-up is dat je alles zelf gaat ontdekken. In mijn tijd keek ik helemaal geen filmpjes, maar ging ik gewoon voor de spiegel zitten en ik deed maar wat. En juist omdat je ouder wordt, ga je nieuwe dingen leren en ook uitproberen. Elke dag is eigenlijk ook een feestje want ik mag dan weer lekker bezig zijn met make-up. Met mijn huidige make-up routine ben ik binnen een kwartier klaar en ik doe alles rustig aan, zodat ik ook echt kan genieten.

Zo en nu wil ik je feliciteren want  je hebt zojuist een artikel van meer dan 1100 woorden gelezen haha. Ik vind het echt leuk om dit allemaal op te schrijven en te delen met jullie. Sowieso vind ik persoonlijke artikels heerlijk om te schrijven. Ik hoef er niet over na te denken en de woorden vloeien uit mijn vingers.

Nu ben ik wel heel erg benieuwd hoe oud jij was toen je met make-up begon! 

4 reacties

  19 augustus 2016

  Leuk om te lezen! Ik heb altijd al iets gehad met make-up en speelde ook graag met de make-up van mijn moeder als kind, maar ik ben het pas echt gaan dragen toen ik een jaar of 13 was ook. Ik had ook een onrustige huid en ben toen met foundation begonnen en dat breidde zich al snel uit haha.
  Kirsty onlangs geplaatst…My Week in Photos Augustus 3My Profile  19 augustus 2016

  Hihi het is zo grappig hoe dat bij iedereen zo anders loopt! Ik heb ooit roze oogschaduw gedragen in de eerste klas en sommige mensen weten dat nu nog…
  Mariëlle Markgraaff onlangs geplaatst…Barcelona shoplog – Beauty & fashionMy Profile  19 augustus 2016

  Leuk om te lezen! Ik droeg make-up als ik 15 jaar was maar dat was dan gewoon oogschaduw en een zwart lijntje op mijn waterlijn maar toen ik 18 werd dan droeg ik wel foundation en Blush en lipsticks enz.. 🙂
  Saraya onlangs geplaatst…Delhaize / Care DouchegelsMy Profile  19 augustus 2016

  Leuk om te lezen! Ik snuffelde al heel jong in het make-up tasje van mijn moeder. Ik begon eerst met het verzamelen van nagellak toen ik een jaar of 12 was en daarna begon ik al snel met make-up.Laat een reactie achter

CommentLuv badge