16 juni 2016

Rode lipstick

Door het dragen van een felle kleur lipstick leg je de focus direct op je lippen. Het kan je gezicht enorm ophalen en ervoor zorgen dat je straalt, maar wanneer je net de verkeerde kleur kiest, kan het er juist voor zorgen dat je tanden geler lijken of je gezicht bleek wordt. Dat wil je natuurlijk niet! Lees hieronder alles wat je moet weten over het dragen van rode lippenstift.

Kleur per tint

Niets zo belangrijk als het vinden van de juiste kleur lippenstift, maar hoe doe je dat nou precies? Om erachter te komen welke tint jou ophaalt, zal je eerst moeten uitzoeken welk type je bent. Heb je vooral koele ondertonen in je haar en huid of ben jij een warm type met een rode of goudachtige gloed over je haar? Dit soort types worden ook wel seizoenstypes genoemd, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen zomer-, herfst-, winter- en lentetypes. Op basis van dit type kun je bepalen welke kleuren rood jou goed staan. Hierbij kiezen warme types, zoals herfst- en lentetypes voor rood met een warme oranje of bruine ondertoon en koele types juist voor helderrode kleuren met een rozige of blauwe ondertoon. Kies daarnaast, als je van jezelf een lichte huid hebt, liever niet voor donkere lippenstift omdat dit je erg bleek kan maken.

Accent op de vorm                 

Naast je haar- en huidskleur is ook de vorm van je lippen belangrijk bij het kiezen van de juiste kleur rood. Door het dragen van een felle kleur leg je namelijk de focus op je mond, waardoor deze extra wordt geaccentueerd. Wanneer je van jezelf volle lippen hebt, kan je hier extra nadruk op leggen met een mooie donkerrode lippenstift. Wanneer je niet gezegend bent met een stel lippen à la Angelina Jolie, kun je juist beter niet kiezen voor een hele opvallende kleur. Hierdoor lijken je lippen namelijk alleen maar kleiner. Kies liever voor een subtiele koraalrode of eventueel zachtroze kleur.

Wittere tanden

Doordat de opvallende rode kleur de aandacht op je mond legt, vallen je tanden ook meer op. Als je mooie witte tanden hebt, is dat natuurlijk geen probleem, maar als je tanden van zichzelf wat gelig zijn, moet je oppassen. Bepaalde tinten lippenstift kunnen dit namelijk accentueren. Dit zijn vooral kleuren met een gele of oranje ondertoon. Daarentegen zijn er ook kleuren die je tanden juist witter kunnen laten lijken. Dit zijn meestal rode kleuren met een blauwachtige ondertoon. Echte dare devils kunnen het ook eens over een andere boeg gooien en kiezen voor een donkere rood/paarse kleur met een roze ondertoon.

Hoe breng je het aan

Rode lippenstift valt op en daarom is het des te belangrijker dat het perfect wordt aangebracht. Zorg er van tevoren altijd voor dat je lippen goed verzorgd zijn door ze voorzichtig te scrubben en te verzorgen met lippenbalsem. Lippenstift kan je lippen namelijk uitdrogen en rode velletjes aan je lippen zijn niet zo charmant. Zet vervolgens met lipliner een randje om je lippen en veeg deze met je vinger uit naar binnen. Hierdoor loopt je lipstick niet uit. Breng vervolgens de lipstick aan en dep je lippen voorzichtig af met een wc papiertje. Voorzie ze tot slot van een laagje lippenbalsem of lipgloss en dep je lippen nogmaals af. Om je lippen zo lang mogelijk mooi te houden, kun je het beste vet en olie vermijden. Mocht je van jezelf weten dat je dat patatje mét toch niet kunt weerstaan, dan zal je ze gedurende de dag af en toe moeten bijwerken. Zorg ervoor dat je altijd een spiegeltje bij de hand hebt. Een handigheidje om deze nooit te vergeten, is door je Samsung te beschermen met een Samsung Galaxy A3 (2016) hoesje met ingebouwde spiegel. Ook kun je uiteraard je smartphone zelf als spiegel gebruiken door de selfie stand in te schakelen en bijvoorbeeld je LG neer te zetten met de ingebouwde standaard van je G4 cover. Waar technologie wel niet allemaal goed voor is!

Weg met die wallen

Rode lippenstift kan ook gebruikt worden voor een heel ander doeleinde. Wat veel mensen niet weten, is dat rode lippenstift ook perfect gebruikt kan worden voor het wegwerken van wallen. Net als dat je puistjes en rode plekjes weg werkt met de kleur groen, werk je blauwe wallen juist weg door een klein beetje rood aan te brengen. Dep de rode lipstick voorzichtig onder je ooglid en breng vervolgens concealer aan. Je zal versteld staan van het resultaat! Een rode lipstick mag dus niet ontbreken in jouw portemonneehoes of clutch tijdens een avondje stappen, want ook de volgende ochtend kan dit een echte redder in nood zijn.

Hoeveel kleuren rode lipstick heb jij in je stash zitten?

2 reacties

    16 juni 2016

    Leuk om te lezen! Ik heb een heleboel rode lipsticks in mijn stash zitten, alleen draag de laatste tijd vooral nude kleuren ♥ xx    16 juni 2016

    Leuk om te lezen, tot nu toe heb ik al redelijk wat rode tinten in mijn stash zitten. Een draag het de laatste tijd dan ook graag.Laat een reactie achter

CommentLuv badge